Idioma:
FALTA:

On estem

Tan important com explicar qui som és parlar d'on estem. La Unió Excursionista no es pot explicar passant per alt la terra on està arrelada. Parlem doncs del nostre poble.

La vila de Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, està situada a 770 m. d'altitud. Ocupa el centre d'una vall pre-pirinenca, travessada pel riu Ter de llarg a llarg i encerclada de muntanyes altes que no arriben a oprimir-la, sinó que li deixen oberts uns horitzons molt amples.

La vegetació, abundant i variada, desplega una rica gamma de matissos. El clima és fred però sec a l'hivern, i a l'estiu molt agradable.

La història de la vila va lligada al monestir. Fou fundat l'any 887 pel Comte Guifré el Pelós, que va posar a la seva filla Emma al capdavant.

Al redós del monestir es va crear la vila de Sant Joan, al segle XIII. La vila antiga segueix un pla geomètric traçat a l'Edat Mitja i d'acord amb l'esquema de ciutat romana, té racons plens de caràcter. Al sector modern de la població hi ha carrers folgars, places amb jardins i conjunts urbanístics molt reeixits. L'activitat industrial, base primordial de la seva economia, no li ha alterat l'aspecte de població històrica i monumental. Els edificis artístics són conservats amb respecte i degudament ambientats.

Hi conflueixen les carreteres N-152 de Ripoll, Vic i Barcelona, la C-26, fins Olot i Girona i la C-38 de Sant Pau de Segúries, Camprodon i fins la frontera francesa de Coll d'Ares.

 

Inscripcions tancades

Inscripcions

Patrocinadors

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Col·laboradors

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner

Organitza

Suport InstitucionalXarxes socials

Twitter de la cursa del Taga 2040 evo ico facebook 1

Copyright © 2020 Taga 2040 EVO. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.
CSS Validity XHTML Validity